Stuxisdagen 2012

Lördagen den 2 juni – Stuxisdagen 2012 – strålade solen över Stuxbergsparken. Över 200 föräldrar och barn njöt av parken till tonerna av bandet Longkalsong och med nygrillad korv och hembakade bullar i magen. Klädbyten utfördes och lektempot var högt hela dagen.

Tack alla besökare för en härlig dag där Stuxis visade upp sig från sin bästa sida.

Här kommer några bilder från evenemanget. Om du själv tagit några bilder på t.ex. bandet, eller andra bilder tagna under dagen som vi kan använda, så maila dem gärna till oss på stuxisparklek@gmail.com.

Lördagen den 2 juni upprepar vi förra årets succé och anordnar det som redan är en tradition – Stuxisdagen! En dag med lek och aktiviteter som kan visa upp Stuxbergsparkens bästa sidor inte bara för medlemmar, utan förhoppningsvis även för andra barn och föräldrar som vi får chansen att visa upp vår fina park för.

Bjud gärna med dina vänner och bekanta. Alla är välkomna, helt kostnadsfritt! Vi kommer kunna svara på frågor om föreningen och det kommer finnas möjlighet att betala för medlemskap på plats (150 kr kontant).

Här finns en karta för dig som ännu inte har hittat till den vackra parken i Fredriksdal, nära Johanneberg.

Om du använder Facebook och på ett smidigt sätt vill tipsa dina vänner så kan du bjuda in dem till följande Facebook-evenemang.

Program

Korvgrillning

Klockan 10 tänds grillen och kommer det att finnas varm korv (även vegetariskt alternativ), bullar, dricka och kaffe till försäljning.

Familjeshow med Longkalsong

Dagens höjdpunkt ur underhållningssynpunkt är förstås familjeföreställningen med bandet Longkalsong. Klockan 11 startar showen. Läs mer om och tjuvlyssna på Longkalsong på www.longkalsong.com. Föreställningen vara ca en halvtimme så kom i tid. Det kommer finnas möjlighet att köpa gruppens CD-skivor efter föreställningen.

Klädbyte

Ta med dig maximalt fem urvuxna plagg (i storlek 68 – 116) som du känner att någon annan kan ha bättre nytta av. Plaggen ska vara hela, rena och nytvättade. Vi börjar ta emot plagg klockan 10. Alla inlämnade kläder ställs ut för beskådning och du kan utse din eller dina favoriter.

Klockan 12 går startskottet varpå den som lämnat in plagg också kan hämta samma antal plagg från utställningen. Om flera vill byta till sig samma plagg så är det först till kvarn som gäller… Om man inte byter till sig samma antal plagg som man lämnat så går överblivna kläder till välgörande ändamål.

Resten av dagen…

De organiserade aktiviteterna håller på fram till klockan 13, men parken och lekplatsen är förstås tillgängliga som vanligt. Räkna med att både barn och vuxna stannar kvar och leker under eftermiddagen, och vid fint väder kanske picknick-dukarna dyker upp så smått…

Vi ses!